Микробиологични изследвания

Микробиологични изследвания

Микробиологични изследвания, провеждани при наличие на симптоми на инфекция или възпаление

Микробиологични изследвания
Микробиологични изследвания – кога? Когато имате симптоми на инфекция или възпаление, но е трудно да се установи какво ги причинява, Вашият лекар Ви назначава микробиологично изследване на биологичен материал, чиято цел е да установи вида бактерия, която причинява възпалението. Това му помага да вземе решение за по-нататъшния курс на лечение и за това да приложи точните лекарства, към които дадената бактерия е най-чувствителна. Поради тази причина, в СМДЛ Диалаб Карлово, държим на прецизността при извършването на микробиологичните тестове, защото те са от изключителна важност за диагностиката и ефективността на лечението. За целта използваме последно поколение микроскоп HumaScope с подобрен ергономичен дизайн, чиито отлични характеристики допринасят за качеството на изследванията ни.

За микробиологичните изследвания се използват посявки – кръв, носен секрет, гърлен секрет, ушен секрет, очен секрет, храчка, урина, секрет от рана, секрет от простатата, сперма, влагалищен секрет, цервикален секрет и други биологични материали, по решение на лекаря.

Диалаб Карлово извършва също изследванията хемокултура, когато има подозрения, че инфекцията се е разпространила по кръвта и копрокултура за стомашно-чревни инфекции. Материалът се поставя върху специална среда, която осигурява растежа на бактерията, след което върху нея се тестват различни антибиотици, а резултатите се представят в антибиограма.