Кръвни изследвания

Клинико-химични изследвания

Качествени кръвни изследвания чрез съвременна апаратура

В СМДЛ Диалаб Карлово разполагаме със съвременна апаратура за провеждане на висококачествени кръвни изследвания в Карлово. С апаратът NycoCard HBa1c измерваме нивата на гликиран хемоглобин – това изследване осигурява надежден метод за наблюдение на кръвната захар при пациенти с диабет.

Клинико-химични изследвания
Медицинска апаратура в лаборатория Диалаб, Карлово

Хематологичните изследвания извършваме с помощта на Abacus Junior, проектиран специално за лесна, бърза и точна работа, с автоматична система, която елиминира риска от грешки при вземане на пробата. Тук ще получите изследване на коагулацията, еритроцити, левкоцити и тромбоцити, изготвяне на пълна кръвна картина.

Диалаб Карлово извършва и имуноензимни анализи чрез иновативния и функционален апарат Aia 360, проектиран изцяло за лесна работа, свеждащ грешките до минимум.

За постигане на надеждни биохимични анализи, нашите специалисти използват Flexor Junior, който има капацитет от 100 теста на час, но бързината в случая не е за сметка на качеството. Той измерва нивата на биохимичните вещества в кръвта – калций, фосфор, глюкоза.

Тук ще получите и изследване на електролити за установяване на бъбречната функция чрез измерване на нивата на натрия, калия, натриевия хлорид.

СМДЛ Диалаб Карлово извършваме хормонален анализ за отчитане на нивата на щитовидния хормон, пролактина, естрадиола, прогестерона, гонаготропните хормони. Тези тестове са базисни за диагностиката на ендокринологичните заболявания.

При съмнения за туморни образувания, лабораторията провежда изследване на туморни маркери, които по своята същност са вещества, които се образуват в организма, или чиито нива се покачват, при наличието на неопластичен процес – има определени прагове, които те не трябва да надхвърлят. Този тип изследване улеснява ранната диагностика на ракови заболявания.